Pages Navigation Menu

mensen laten bewegen

laatste try out Samen Spel

laatste try out Samen Spel

SamenspelDeze week gaat ons Samen Spel (intervisie spel) de laatste try out fase in! Spannend. Afgelopen zomer heeft Esther hard gewerkt aan het ontwerpen van het speelbord met een brandpen op hout. Na 4 veelbelovende try out versies zijn de laatste aanpassingen nu doorgevoerd en is het Samen Spel verrijkt en aangescherpt.

Samenspel: 

Veel mensen hebben een vol hoofd, een ‘vat vol’ kennis, gedachten, ‘boodschappenlijstjes’ en ervaringen. Als er iets gebeurt wat meer aandacht vraagt en dus meer ruimte in beslag neemt zijn we geneigd om te kijken door de ‘gekleurde bril’ van onze ervaringen, de situatie vanuit het volle hoofd te interpreteren en een plek te geven. SamenSpel nodigt uit om open te staan voor de wereld om je heen, de dingen te zien zoals ze zijn, te ontdekken waar je ‘blinde vlek zit’ en waarom je jezelf beperkingen oplegt. In SamenSpel ga je met je medespelers gericht in op een situatie en kun je ontdekken hoe je hoofd (referentiekader en gedachten) samen speelt met je emoties en je lijf, en hoe deze invloeden samen komen in je gedrag. Het SamenSpel eindigt in de ontdekking van mogelijkheden die open liggen en welke kanten je nog op kunt gaan.

Reacties uit de Try out:

‘Fijn dat ‘the spotlight’ niet alleen op mij gericht wordt! (David)

‘SamenSpel maakt me bewust van wat kennelijk belangrijk voor me is’ (Jurre)

‘Leuk, je bent met z’n allen continu bezig’ (Ilona)

‘Fijn, dat mijn antwoord, niet direct een weerwoord krijgt, doorbreekt daarmee patronen’ (Ruben)

Als de try out van deze week ten geslaagde generale repetitie geeft, dan kunnen we het productieproces verder gaan onderzoeken en opbouwen!

Wat ontzettend mooi om Samen Spel te ontwikkelen, ontwerpen, uit te proberen en dan ook nog met anderen te kunnen delen!