Pages Navigation Menu

mensen laten bewegen

Coaching

coachIn ieder mensenleven zijn er momenten dat er vragen ontstaan. Past mijn baan nog wel bij me? Hoe zie ik de ontwikkeling van mijn carrière? Waar liggen mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen? Hoe krijg ik meer balans tussen werk en privé? Met een coachingtraject vindt u antwoorden op dergelijke vragen.

Bij Affect is de relatie tussen de cliënt en coach het uitgangspunt van elk traject. Deze relatie vormt de basis voor de ontwikkelingen die zich binnen het traject voordoen. Tegelijkertijd krijgt de relatie vorm door middel van het werken aan een competentie. Dit kan in de vorm van het ontwikkelen van nieuwe competenties. Veel vaker echter is het traject gericht op het inzicht geven in de wijze waarop de cliënt zich competent kan voelen en dit gevoel ook kan vasthouden.

In het werken aan competenties gaat Affect er van uit dat mensen zelf over een behoorlijk arsenaal aan competenties beschikken. Deze komen tot stand door Kennis, Ervaring en Inzicht. Daarnaast komen mensen ook in onvoorspelbare situaties terecht. Zij kunnen zich dan niet of minder beroepen op kennis en ervaring, maar zullen op basis van Gevoelens en Gedachten komen tot een bepaald Gedrag. In de visie van Affect ontstaan competenties dan ook door middel van de volgende formule:

Competentie = (Kennis, Ervaring, Inzicht) + (Gevoelens, Gedachten, Gedrag)

Als dit past bij de coachingsvraag, kan het traject worden vormgegeven aan de hand van een individueel Birkmanprofiel.

Lees hier meer over de Birkman methode.

Download brochure Birkman

Diederik Noppe
Diederik Noppe Deelgemeente Rotterdam-Overschie
Ben je op zoek naar een goede coach? Dan kan ik je Esther aanbevelen. Ik heb in het verleden ook bij psychologen gelopen. Maar aan Esther heb ik het meeste gehad! Ze is professioneel en verstaat haar vak. Ze kan goed luisteren, confronteert je en durft een mening te geven. Hoe ze het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar ze wist mij altijd de goede tips te geven. Die ik ook nog volledig accepteerde en in de praktijk kon brengen. Dus met genoegen en uit dank schrijf ik deze reactie voor haar.

Interesse in een coachingtraject voor u of uw medewerker(s)?
Neem contact op met Affect, telefoon (0575) 51 00 28 of e-mail info@affect-zutphen.nl